Skip to main content

Rebalancing Scalp Treatment Untuk Rambut Gugur

Rebalancing Scalp Treatment Untuk Rambut Gugur

Rawatan ini adalah rawatan kulit kepala (scalp treatment) membantu untuk mengimbangi (rebalancing) kulit kepala seterusnya dapat mengatasi masalah kulit kepala dan rambut terutamanya rambut gugur. Hasilnya kulit kepala menjadi lebih sihat dan rambut kurang gugur.

Produk yang digunakan dalam rawatan ini juga mengandungi bahan organik yang mampu mengembalikan kesihatan kulit kepala. Rawatan ini boleh dilakukan secara berkala untuk pastikan hasil yang berkekalan.

Mempunyai Masalah Rambut Gugur?

Ada Kelemumur Atau Kulit Kepala Berkuping?

Masalah Kulit Kepala Gatal?

Jangan Bimbang Kami Akan
Bantu Anda

Book Appointment & Biar Kami Bantu Anda

Book Appointment

Siapa Yang Memerlukan Rawatan Ini?

Rebalancing Scalp Treatment membantu mengatasi masalah ini. Rawatan ini akan mengimbangi dan menyegarkan kulit kepala seterusnya menjadikannya lebih sihat. Kulit kepala yang sihat boleh mengatasi masalah rambut gugur. Dapatkan rawatan ini hanya di Rusila Spa.

Mempunyai Masalah Kulit Kepala Gatal

Kulit kepala boleh terjadi kerana pelbagai perkara. Rawatan ini membolehkan anda tahu penyebab kepada masalah ini.

Kelemumur

Kelemumur terjadi disebabkan oleh minyak yang berlebihan di kulit kepala menjadikan sel kulit berkumpul dan jelas kelihatan sebagai debu putih.

Keradangan Kulit Kepala

Terjadi apabila banyak produk yang mengandungi bahan kimia digunakan seterusnya mengakibatkan kulit kepala menjadi tidak sihat.

Rambut Gugur

Rambut Gugur terjadi apabila folikel rambut hilang keseimbangan khasiatnya. Rawatan ini akan memberikan khasiat secukupnya kepada kulit kepala dan rambut dapat tumbuh secara sihat.

Proses Rawatan Yang Dijalankan

Rebalancing Scalp Treatment For Hair Loss Malaysia | ruSila spa

Analisis Kulit Kepala dan Konsultasi

Analisis kulit kepala (scalp analysis) akan dilakukan oleh scalp therapist dan konsultasi akan diberikan berdasarkan masalah yang dihadapi.

Rawatan

Rawatan ini termasuk nourishing scalp treatment, urutan kulit kepala, bahu dan leher. Urutan dapat meningkatkan peredaran darah pada kulit kepala, merangsang folikel rambut sekali gus menjadikan rambut semakin sihat dan masalah rambut gugur dapat diatasi.

Rebalancing Scalp Treatment For Hair Loss Malaysia | ruSila spa - 2
Rebalancing Scalp Treatment For Hair Loss Malaysia | ruSila spa - 3

Kemasan

Scalp ampules digunakan untuk mengurut kulit kepala. Produk ini mengandungi bahan yang dapat membaik pulih kesihatan kulit kepala. Dry & blow setting juga dilakukan untuk menghasilkan kemasan rambut yang lembut dan sihat.

Hasil Rawatan Ini

Sebelum

Kulit kepala berkuping

Selepas

Tiada lagi kulit kepala berkuping

Sebelum

Kulit kepala kelihatan berminyak

Selepas

Tiada lagi minyak berlebihan di kulit kepala